Liimamäki on tanssilavojen kulta-aikaan rakennettu legendaarinen tanssipaikka, jossa useat sukupolvet ovat viettäneet kautta aikojen ikimuistoisia iltoja. Siellä ovat vuosien varrella esiintyneet mm. Danny, Olavi Virta ja Hurriganes. Tanssilavakulttuurin kukoistaessa 1960-luvulla Liimamäki keräsi sankoin joukoin lähialueiden nuorisoa ja tanssikansaa. Paikalle saavuttiin kauempaakin. Liimamäki oli yksi lähialueiden suosituimpia lavoja.

Liimamäen historiaa

Sodan jälkeen syntyneiden suurten ikäluokkien viihteen nälkä oli loputon. Suomi kehittyi, kansainvälistyi ja kaupungistui. Tulevaisuudenusko ja rakkaus väreili ilmassa. Jotkut muistelevat edelleen toukokuista iltaa 1975, kun uransa ehdottomalla huipulla ollut Hurriganes kävi jyräämässä kovan setin Liimamäen lavalla.

Ajat muuttuvat, mutta Liimamäki on selvinnyt vuosikymmenien läpi. 1980-luvulla lavan toiminta elvytettiin muutamaksi vuodeksi pienen hiljaiselon jälkeen. Dingo, Sleepy Sleepers ja monet muut valtakunnan ykkösbändit heittivät silloin keikkaa Liimamäessä.

1990-luvulla Liimamäessä on mm. kuvattu Aki Kaurismäen elokuva Juha. Lisäksi Leningrad Cowboys on osaksi kuvannut videonsa These Boots Are Made For Walking  Liimamäessä.

Liimamäessä käydessä voi vieläkin aistia menneen ajan tunnelman. Järven taakse laskeutuva aurinko, tuulessa huojuvat tunnelmalliset koivut ja kesäyön taika – kaikki on tallella.

Legenda Jamit ry

Liimamäkeä on vuodesta 2011 pyörittänyt Legenda Jamit ry.  Legenda Jamit ry on musiikkitoimintaan perustettu yhdistys, joka haluaa kehittää Karkkilan lähialueen musiikki- ja tapahtumatoimintaa Liimamäessä nuorista – vanhuksiin… unohtamatta itse Liimamäen tanssilavaa ja sen ympäristöä.

Legenda Jamit Ry perustuu vapaaehtoistyölle ja tällä hetkellä jäseniä on 19. Suurin osa mukana olevista aktiivijäsenistä on ollut mukana alusta asti, vuodesta 2011. Yhdistyksen porukka on uudistanut talkoovoimin vuosien varrella Liimamäen lavaa, isoimpana projektina on ollut mm. katon korjaus. Kaikki lavan korjaukset on tehty vanhaa kunnioittaen ja sen historiaa ymmärtäen. Legenda Jamit Ry:n tavoitteena on vaalia tanssilava perinnettä Liimamäen lavalla. Liimamäki on päivitetty nykyaikaan ja kykenee hyvin vastaamaan yleisön ja esiintyjien muuttuneisiin tarpeisiin.

Kesäisin Liimamäessä siis koetaan tanssin taikaa, rockin/ popin ja iskelmän tahdissa yksityistilaisuuksia unohtamatta! Häätilaisuudet, synttärit tai mitkä tahansa juhlat ovat edelleen tervetulleita Liimamäen kesälavalle upeisiin puitteisiin kauniin Pyhäjärven rannalle Karkkilaan. Vuokraa tila sellaisenaan tai Legenda Jamit ry järjestää juhlanne tarvittaessa alusta loppuun ”avaimet käteen” periaatteella: pitopalvelun, järjestysmiehet, äänentoiston, juhlavalaistuksen, bändin ja muuta ohjelmaa sitä haluaville.

Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään sopiva kokonaisuus ikimuistoisiin juhliisi: info(at)liimamaki.fi

Katso Liimamäen tapahtumakalenteri & varaukset osoitteesta: https://www.liimamaki.fi/tapahtumakalenteri/